Jolanda Vreeken: Tijd van verandering

Het is voorbij ….de zomer: de tijd om weg te zijn, je te nestelen onder een boom en zo min mogelijk te doen. Genieten van de onwetendheid; even geen werk, geen verplichtingen, geen ‘Wereld draait door’, I Phone, linkedinges of twittergedoe. ... Gewoon met je blote voeten in het gras, wind in je haren, nieuwe lucht in je longen. Is iedere reis door een ander land, vreemd en onbekend, niet een ontdekking van het nieuwe? En was het daardoor niet zo dat je jezelf ineens anders zag en bedacht dat je het allemaal heel anders zou gaan doen…… straks als je weer thuis zou zijn.

Nu is het september en de eerste wolken trekken over de zomer. Het najaar gluurt om de hoek. In mijn tuin bloeien de siergrassen. Prachtig zijn ze in het lage licht. Op een of andere manier geven ze me altijd reden tot mijmering, tot reflectie. Hun bewegingen roepen een herinnering op aan de zwoele zomerwind en de golven van de zee. Dat is het mooie van mijn vak; de kunst om een tuin herinneringen op te laten roepen bij mensen. Zodat het een plek met betekenis wordt die iets vertelt dat boven de dingen en de planten uitstijgt.

Mijmeren, zegt het woordenboek, is stil en vaag peinzen, in een min of meer weemoedige stemming. Zo vlak na de zomermaanden, is het goed nog even te mijmeren en om te kijken naar jezelf. En….. misschien moet je toch tijd maken voor een gesprek over die veranda of een radicaal andere beplanting? Heb het weer heerlijk thuis. Laat de herfst maar komen; maak een vuur, neem een glas mooie wijn, sla een deken om en geniet van de frisse avonden in de buitenlucht en van je dromen over verandering….. laat ze niet verloren gaan. 

Laat je inspireren op www.joosbuiten.nl

Jolanda Vreeken ontwerpt en Groencombinatie
Ruisendaal realiseert.

Joosbuiten 
Ontwerpt tuin park en plein 
www.joosbuiten.nl
06-27323766
jolanda@joosbuiten.nl

Groencombinatie Ruisendaal
Tuinaanleg en onderhoud
www.groencombinatie.nl
035-6943269
info@groencombinatie.nl

Artikel geplaatst op: 11 september 2015 - 08:52

Gerelateerd

Delen