Gooise belangstelling voor sportcentrum Icedome Almere

Plan voor Icedome Almere

MUIDERBERG – Ook bedrijven uit het Gooi en de Vechtstreek kijken met belangstelling uit naar de realisering van het nieuwe nationale schaatscentrum, direct over de brug bij Muiderberg in Almere Poort. Volgens het Consortium Icedome Almere wil het bedrijfsleven graag investeren in de nieuwe schaatstempel van Nederland.

Folkert Buiter van het consortium stelt, dat het complex al 3,5 keer gefinancierd kan worden, maar dat  is gekozen voor de meest interessante optie. Welke partijen daarbij betrokken zijn, blijft nog even geheim. Duidelijk is wel dat bouwmaatschappij BAM en Van Wijnen deel uitmaken van het consortium en (een deel) van de benodigde 185 miljoen euro willen financieren. De gemeente Almere heeft intussen het volste vertouwen in de financiële haalbaarheid.

Volgens Buiter zijn veel bedrijven vooral gecharmeerd van de gekozen plek: ”De locatie ligt midden in het land en vlakbij Schiphol, Amsterdam en 't Gooi. Icedome Almere kan daarom zonder overheidsgeld gerealiseerd worden. Het bedrijfsleven verdient het geld terug. Juist omdat meerdere sporten in de Icedome Almere geclusterd zijn is er breed draagvlak. De toppers komen er trainen, dat heeft weer een aanzuigende werking op het publiek. En dus voor inkomsten."

Voor het bedrijfsleven komen op de eerste verdieping van het complex tal van voorzieningen: skyboxen en een restaurants met uitzicht op het middenterrein. "Daarnaast is het complex interessant voor beurzen", aldus Buiter.

Zoals bekend is Icedome Almere  samen met TransSportium Zoetermeer en Thialf in Heerenveen in de running om in de toekomst het topsportcentrum voor de schaatssport te worden.  Eerder lekte uit dat Icedome de beste papieren heeft. Momenteel wordt nog nader financieel onderzoek gedaan in opdracht van NOC/NSF, maar de initiatiefnemers  van het Icedomeproject gaan intussen gewoon door met de realisering van hun ambitieuze plan.

Artikel geplaatst op: 27 juni 2013 - 15:31

Gerelateerd

Delen