KVK Comeback-lijn 0800-1014

Support voor ondernemers in zwaar weer

Als jouw onderneming in zwaar weer belandt, kun je daar flink wakker van liggen. Dan is het goed om te weten dat je er niet alleen voor staat. KVK staat iedere werkdag voor je klaar met een luisterend oor, deskundig advies of doorverwijzing.

Waarom bel je de KVK Comeback-lijn?

 

 

Als ondernemer praat je liever niet over problemen. Maar zorgen voor jezelf houden, zorgt voor meer stress, onzekerheid en uiteindelijk zelfs grotere problemen. Maak je je zorgen over de situatie van je bedrijf, heb je vragen over schuldregelingen, financieringsmogelijkheden of wil je een door- of herstart maken? Dan kun je terecht bij de KVK Comeback-lijn. Niet alleen KVK deskundigen staan voor je klaar, maar ook bekende ervaringsdeskundigen als Jörgen Raymann, Ron Blaauw en Danie Bles behoren tot het belpanel.

“73% van de Nederlandse ondernemers zegt dat de zwaar weer periode hen iets positiefs heeft gebracht.”
“53% van de Nederlandse ondernemers zegt dat het hen een betere ondernemer heeft gemaakt.”
Bron: Onderzoek ‘Nederlandse ondernemers in zwaar weer’, 2017

Comeback-verhalen

Wist je dat de meerderheid van de ondernemers wel eens een periode van zwaar weer heeft meegemaakt? Ook bekende ondernemers als Ron Blaauw, Jörgen Raymann en Danie Bles. Zij delen hun verhaal om te laten zien dat je er als betere ondernemer uit kunt komen. Bekijk één van de filmpjes en luister naar hun Comeback-verhaal.

Ron Blaauw

“Je ziet zelf dat het terugloopt, tijdens een crisis, met een grote investering in je nek, komt ineens 1/3e van je gasten niet meer…” Bekijk hier hoe ondernemer Ron Blaauw opnieuw begon en weer terugkwam tijdens een van de grootste economische crisissen. Leerpunten van Blaauw:

  • Durf het roer rigoureus om te gooien.
  • Blijf trouw aan je passie en volg je gevoel.
  • Blijf praten.

Jörgen Raymann

“Ineens besef je: je moet helemaal opnieuw beginnen…” Jörgen Raymann raakte als ondernemer alles kwijt. Kijk hier hoe hij zich terugvocht en nu weer glansrijk op het podium staat. Leerpunten van Raymann:

  • Kijk naar jezelf, leg niet de schuld bij anderen.
  • Houd moed en motiveer jezelf elke dag.
  • Doe waar je gelukkig van wordt.

Danie Bles

“Ik zou iemand aanraden, als je weet dat je een faillissement niet meer kan omzeilen, om het aan te gaan…” Mode-ondernemer Danie Bles ging failliet. En vocht zich keihard terug. Kijk hier hoe de kersverse nieuwe eigenaar van Amsterdam Fashion Week dat voor elkaar bokste. Leerpunten van Bles:

  • Als je een faillissement niet meer kunt omzeilen, ga het aan met open ogen.
  • Handel je faillissement stap voor stap af en laat je niet overspoelen door alles wat er op je afkomt.
  • Juist de moeilijke tijden zijn je grootste leermomenten.

 

Artikel geplaatst op: 20 februari 2018 - 12:53

Gerelateerd

Delen