Wokrestaurant Atlantis verdwijnt van Floriadeterrein

HAVEN - Wokrestaurant Atlantis heeft met de gemeente Almere overeenstemming bereikt met betrekking tot verhuizing. Het wokrestaurant ligt namelijk op het toekomstige Floriadeterrein en moet daarom weg.

Atlantis Almere BV en de gemeente ondertekenden gisteravond een intentieovereenkomst. Onderdeel van de intentieovereenkomst is de aankoop van een nieuw stuk grond in Almere Poort. (Foto: Fred Rotgans)

In verband met de verbreding van de A6 en de ontsluiting van de toekomstige stadswijk in het gebied kon het wokrestaurant Atlantis niet op de huidige locatie blijven. Dinsdagavond 14 juni tekenden de eigenaren de overeenkomst met burgemeester Franc Weerwind en wethouder Tjeerd Herrema die enorm opgelucht zullen zijn over de deal. 

Al eerder was bekend dat het populaire restaurant haar oog had laten vallen op een locatie in Poort, de definitieve ondertekening bleef echter uit. In een korte bijeenkomst hebben gisteren de eigenaar van het restaurant de heer Shao, de exploitant, Atlantis Almere BV en burgemeester Weerwind de intentieovereenkomst getekend. Onderdeel van de intentieovereenkomst is de aankoop van een nieuw stuk grond in Almere Poort, nabij het Topsportcentrum. Het restaurant krijgt daar bijna twee keer zoveel oppervlakte.

 

De gemeente heeft het restaurant uitgekocht voor een bedrag dat niet openbaar wordt gemaakt.

 

Met jachthaven Haddock en vooral camping Waterhout is de gemeente nog aan het bakkeleien over hun toekomst. Haddock kan (deels) worden ingepast in de Floriade-plannen, voor camping Waterhout ligt dat anders. De onderhandelingen lopen zeer stroef.

Artikel geplaatst op: 14 juni 2016 - 20:00

Gerelateerd

Delen