PVV: ‘wethouder niet geschikt voor Floriade-portefeuille’

ALMERE – De PVV is van mening dat wethouder Tjeerd Herrema (PvdA) niet geschikt is om de Floriade te managen. Volgens de grootste fractie in de raad zijn de problemen sinds zijn aantreden, een half jaar geleden, alleen maar groter geworden.

Tjeerd Herrema (Foto: Fred Rotgans)


Fractievoorzitter Toon van Dijk was donderdagavond, tijdens de gemeenteraad, niet mals in zijn kritiek op de manier waarop Herrema de onderhandelingen voert met de drie ondernemers die op het toekomstige Floriade-terrein gevestigd zijn. Zo is er volgens Van Dijk onduidelijkheid of Camping Waterhout ingepast kan worden. De wethouder zegt van niet, maar volgens de PVV is in januari nog een situatietekening gemaakt waar de camping wel degelijk ingetekend staat. Voor restaurant Atlantis zou, in tegenstelling tot wat de wethouder beweerd, nog geen alternatieve locatie zijn gevonden en van de week werd bekend dat Haddock-eigenaar Phillipe van Thiel niet meer met de wethouder wenst te praten over inpassing van de jachthaven op het Floriadeterrein. Herrema zou een voorstel van Haddock terzijde hebben geschoven en gedreigd hebben met 'handhaving', oftewel 'ondernemertje pesten'. De gemeente gaat de jachthaven dan onderwerpen aan regelmatige controles waarbij op alle slakken zout kan worden gelegd.
Herrema weigerde op de beschuldigingen in te gaan. “Die slaan nergens op. We voeren de onderhandelingen met de drie ondernemers in vertrouwelijkheid. Daar houd ik mij aan. Maar het wordt kort dag. 2016 is nu eenmaal het jaar waarin we moeten gaan uitvoeren. Het Floriadeterrein moet tijdig worden opgeleverd aan Rijkswaterstaat. Dus zijn we ook onteigeningsprocudures opgestart. Niet leuk voor ondernemers die met ziel en zaligheid aan hun bedrijf werken, maar het kan niet anders.”
Overigens stelt Herrema dat hij wel degelijk ‘constructief’ in gesprek is met Haddock, dat Waterhout definitief niet inpasbaar is op het terrein (‘ze hebben een prachtige alternatieve locatie aangeboden gekregen’) en dat hij met Atlantis nog in gesprek is over de grondprijs van de nieuwe locatie.
De PVV is daar niet gerust op: “Het lijkt ons dat op deze manier de financiële kaders zullen worden overschreden. We zijn verder van huis dan ooit.”

Artikel geplaatst op: 20 mei 2016 - 11:16

Gerelateerd

Delen