Ans en Jan Rebel nemen na 50 jaar afscheid

Almere bestaat ruim 30 jaar. Als een Almeers bedrijf dus 200 jaar bestaat is onmogelijk, of toch wel tamelijk uniek. Het is nóg meer bijzonder als zo'n bedrijf al zeven generaties meegaat en dat iemand uit dat bedrijf het 50-jarig jubileum viert. En toch is dat het geval bij Rebel’s Begrafenisonderneming.

Er kwamen veel relaties naar de afscheidsreceptie van Jan en Ans Rebel. (Foto: aangeleverd)


Goed, we spelen een beetje vals. Want Rebel's Begrafenisonderneming komt van 'over de Stichtste Brug', uit het Gooise Huizen. Jan en Ans Rebel vormen daar de zevende generatie van de begrafenisonderneming en waren tot vorige maand de drijvende krachten achter de onderneming. Ze hebben besloten een stapje terug te doen.
De afgelopen 50 jaar hebben Jan en Ans Rebel het karakter van uitvaarten sterk zien veranderen. Een ‘standaard’ begrafenis werd een persoonlijke uitvaart met de nadruk op zorg en aandacht. Ook zagen zij hoe internet oprukte. De website is inmiddels één van de belangrijkste communicatiebronnen geworden en wordt er gebruik gemaakt van vooruitstrevende online middelen. Ook opende het Huizer bedrijf in Almere een Uitvaartwinkel, waar juist persoonlijk contact en advies voorop staat. Bezoekers van de winkel kunnen zich oriënteren en direct om tafel gaan met één van de experts.
Nu vinden Jan en Ans dat het tijd is om een stapje terug te doen en het familiebedrijf volledig in de vertrouwde handen van zoon Mijndert te laten, zodat hij de komende jaren verder kan moderniseren. Als achtste generatie zal hij garant staan dat de focus op persoonlijke aandacht voorop blijft staan.
In de jaren dat Jan en Ans werkzaam zijn geweest hebben zij veel mensen leren kennen en veel families bijgestaan in een moeilijke periode. Om die reden kregen zij 21 november een stijlvolle afscheidsreceptie aangeboden.

Artikel geplaatst op: 10 december 2015 - 11:47

Gerelateerd

Delen